Samsung firmasının, smartphone’lara öncü olacak özellikteki en yeni ürünü Samsung Galaxy S 4, Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan Andorid 4-2-2 Jelly Bean ile çalışıyor. Samsung firması, yeni modeli Samsung Galaxy S4 ile akıllı telefon sektörü çıtasını bir hayli yükselterek diğer cep telefonu markalarının başına büyük bir çorap ördüğü olarak yorumlanabilir. Akıllı telefon ekran ölçüsünü artırarak ve akıllı telefona incelikli android tabanlı yazılımlar yükleyerek Samsung firması, yeni modeli Galaxy S 4 ile Apple iPhone konseptinden yavaş, yavaş ayrıldığını gösteriyor.
S3 tasarımı ile karşılaştırıldığında Samsung Galaxy S4 telefonunun hünerleri maksimuma ulaşmışa benziyor: beş inç ile oldukça büyük ekran, 1080p ile daha yüksek ekran çözünürlüğü, 2600 mAh ile daha uzun pil ömrü ve 1900 Hz (dört çekirdekli) veya 1.6GHz (sekiz çekirdekli) işlemcisi ile daha hızlı işlem gücüne sahiptir.
İlk etapta Samsung Galaxy S3 modele benzese de, yalnızca ekranının büyümüş olması değil, aynı anda daha hafif ve ince olduğu da göze çarpmaktadır. 136.6mm yüksekliği ve 68.9mm genişliği ile Samsung Galaxy S 4’ü aşağı yukarı GS3 ile Galaxy Note arasında bir yerlere yerleştirmek mümkün.
Siyah renkte de satışa sunulan Galaxy S4 güzel görüntüsüne rağmen, görüntüsü ile yine de diğer markalara ait ürünlerin tercihe sunduğu hoş tasarımlı akıllı telefonlarla girdiği yarışta daha geri planda durmaktadır.
Lakin, Samsung şirketinin plastik kullanmasının ardındaki mantığı, akıllı telefonun böylelikle daha hesaplı ve uzun ömürlü olması ile kısıtlı değil. Samsung Galaxy S4 imalatında seçilen malzeme sayesinde, 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip 5" HD Super AMOLED ekran azami ekran aydınlığında renklerin oldukça canlı görünmesini sağlamaktadır.
Sonuç olarak Samsung markası; Galaxy ismini ön sıralara taşımak için gerekli her şeyi yerine getirmiş olduğu söylenebilir.
Global ölçekte yankı bulan bu yeni nesil akıllı telefona ilk sıradan sahip olmak isteyenler için avea şimdiden galaxy s4 için bir talep web sayfası hazırlamış. Sevgiler