BANKALARIN, TÜKETİCİLERİ SİGORTALAMALARI SOYGUNA DÖNÜŞTÜ

Bankalar son günlerde kazançlarını sadece tüketiciler üzerinde artırma çalışmalarına hız verdiler. Bunlardan birisi de tüketicilere zorla, yada habersizce veya aldatarak sigorta poliçesi satmalarıdır. Tüketici kredisi kullanmak isteyen bir tüketiciden, dosya parası, faiz, dışında zorunlu olarak sigorta yapıp poliçe bedeli de almaya başladılar.

Özellikle son zamanlarda bankaların sigorta poliçelerine olan iştah ve talepleri tüketici için ciddi bir tehdit boyutuna ulaşmıştır. Teknoloji ve bilişim sektöründeki gelişmelerle birlikte bankalarca kurulan çağrı merkezleri bankalarda istemlerinde kayıtlı bulunan tüketicilerin kişisel bilgileri bankasürans sigorta şirketleri ile paylaşılarak; tüketiciler telefonlarla aranarak kimi zaman da yanlış ve eksik bilgilerle sigorta poliçeleri düzenlenmektedir.

Ayrıca son buluşları ise tam bir soygun örneği. Tüketiciler Otomatik Makinelerden yani ATM’lerden para çekerken “sigorta poliçesi istiyor musunuz” diye bir soru çıkmakta ve bir kısım tüketiciler bazen dalgınlıkla, bazen anlamadan seçeneğe evet diyen tuşa basmaktadır. Bu durumda ise tüketicinin hesabında 30 TL’den az olmamak üzere bir tutar sigorta poliçe bedeli olarak bankaya aktarılmaktadır. Tüketici elinde de poliçe olmadığından çoğu zaman poliçesi olduğunu dahi unutmaktadır. Olayın daha vahim boyutu ise tüketici nasıl bir poliçe aldığının, poliçe kolhozlarının neyi kapsadığını, varsa muafiyetlerini bile bilmemektedir. Sigortacılıkta poliçe kolhozları ve muafiyetler son derece önemlidir. Siz poliçeniz var diye düşünürken muafiyetler veya kolhozların içeriği nedeniyle gerçek anlamda bir sigorta poliçenizin olmadığını öğrendiğinizde çok geç kalmış olabilirsiniz.

Bunun en canlı ve son örneği; geçtiğimiz günlerde Ankara / Ostim’de yaşanan ve bankalar aracılığı ile yapılan eksik teminatlı sigorta poliçelerinin maalesef sigortalıların hasarlarını tazmin etmek yerine bu işletmelerin kayıplarını karşılamaktan uzak ve finansal olarak zorlayacak bir durumda resmen ortada bırakmış olmasıdır. Bu felakette canlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısını bizlerde paylaşıyoruz. Ancak geride kalan sigortalıların ve kanuni hak sahiplerinin hasarlarını doğru teminatları içeren sigorta poliçeleri ile tazmin ederek acıları bir nebze olsun dindirilebilirdi. Ancak bankalar bu konuda da sorumluluklarından sıyrılmak için yasal boşluklar buldular ve pirim tahsil etmelerine karşın hasarları tam olarak karşılamakta isteksiz davranmakta ve poliçe şartları demek olan “kolhoz” eksikliklerini ileri sürmektedirler.

Tüketicilerin bankacılık işlemleri yaparken ve özellikle de kredi kullanırken banka tarafından sigorta poliçesi de satın almaya zorlanmaları yasa dışı bir durumdur. Çünkü Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 5 maddesi “Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Demektedir. Tüketiciler bu tür baskılarla karşılaştıklarında baskıyı kabul etmeyip haklarını aramalıdırlar. Biz TÜDEF ve üye derneklerimizde her zaman olduğu gibi bu konuda da tüketicilerimiz yardıma hazırız. Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık ta bu konuda üzerine düşen kamu otoritesi rolünü oynamalı ve tüketicilerin soyulmasına , kandırılmasına yol açan bu kandırarak veya zorla sigorta poliçesi satma işlemini durdurmalıdır.

TÜDEF Tüketici Dernekleri Federasyonu

Tel : 0312.419 49 15 0312.424 02 49
Fax :0312.4190667