Merhabalar İmajTeam Misafiri, Sayfamıza Hoşgeldin. Aramıza Katılmak İstermisin? Kayıt ol


İmajTeam Uydu Forum içerisinde Digiturk,D-Smart,Tivibu,Turkcell TV,Filbox,Teledünya vb. Yerli Platformlara ait Kart Paylaşımı,IPTV,Key gibi illegal içerikler istemek ve paylaşmak yasaktır. Yapanlar tespit edildiği anda cezalandırılacaktır ve bu konuda herkes eşittir.

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Kurucu Admin AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Mayıs 2013
    Yaş
    43
    Mesajlar
    7,516
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart Windows 10 Sistem Hakkında Önemli Detaylar

    Windows 10 nasıl baştan yüklenir?

    Windows 10'unuzda sorunlar çıkmaya başladığında onu nasıl baştan yükleyebilirsiniz? İşte bunun 4 yolu...

    Windows 10, Microsoft'un işletim sisteminin zaman içinde "şişerek" yavaşlama sorununu ortadan kaldırmıyor. SSD'ye ve modern donanımlara sahip bir PC'niz varsa, PC'niz uzun süre ilk günkü gibi hızlı çalışacaktır, ancak aradan geçen aylar ve yıllar, Windows'u baştan yükleyerek, onu tazelemenizi gerektirebilir.
    Peki herhangi bir sebeple Windows'u baştan yüklemek istediğinizde, bu işi en hızlı ve kolay biçimde nasıl halledebilirsiniz?
    1. Sıfırlayın: Windows 10'daki sistem sıfırlama işlevi, herhangi bir dosya indirmeye kalmadan veya Windows kurulum diskine gerek olmadan Windows'u baştan yüklemenize izin veriyor. Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Kurtarma yolunu izleyin ve Bu PC'yi sıfırla altındaki Başlayın düğmesine tıklayın.
    Bu seçeneği kullandığınızda kişisel dosyalarınızı saklamayı isteyip istemediğiniz size sorulacak.
    2. Yenileyin: Windows 8'deki yenileme işlevi, aslında dosyalarınızı saklayan bir sıfırlama işleviydi. Windows 10'daki yenileme işlevi ise internet bağlantısı gerektiriyor, çünkü Windows 10'un son sürümünü internetten indiriyor. Böylece yeni yükleyeceğiniz Windows 10, üreticinizin gereksiz yazılımlarından tamamen arınmış oluyor.

    Yenileme işlevinin uygulamalarınızı ve sürücülerinizi tekrar yüklemeyeceğini hatırlattıktan sonra başlamak için yenileme aracını buradan indirin.

    Not: Yenileme aracı, bu yazıyı yayına hazırladığımızda sadece son Insider yapısı ile çalışıyordu. Aracın Temmuz sonunda gelecek Anniversary Update güncellemesiyle tam anlamıyla çalışır hale gelmesi bekleniyor.

    Yükleme medyasını kullanın

    3. Yükleme medyasını kullanın: Windows 10'un belirli bir sürümünü yüklemek istiyorsanız, ISO dosyasını Microsoft üzerinden indirip kendi kurulum diskinizi hazırlayabilirsiniz.

    4. Sistem imajı hazırlayın: Şimdiye kadarki tüm adımlarda kişisel dosyalarınızı kaybediyordunuz. Ancak Macrium Reflect gibi bir üçüncü parti araçla tüm sisteminizi yedekleyebilir ve gerektiğinde sisteminizi olduğu gibi geri yükleyebilirsiniz.

    Windows 10'da Cortana'dan kaçış yok!

    Biz halen kendisiyle resmi olarak tanışmasak da, Microsoft, Cortana'yı Windows 10'un ayrılmaz bir parçası yapmaya kararlı!

    Microsoft, artık kullanıma sunulmasına sayılı günler kalan Windows 10 Yıllık Güncellemesi'yle ilgili sıradışı bir karar aldı. Buna göre bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar işletim sisteminin dijital asistanı Cortana'yı devre dışı bırakamayacak.
    Windows 10'un arama işlevinin yerine geçen ve bağlamsal bir farkındalıkla sorgularınızı Bing'in sunucuları üzerinden yanıtlayan bu kişisel dijital asistanın artık bir kapatma tuşu olmayacak.
    Microsoft, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada söz konusu güncellemeyle birlikte arama kutusunun artık sadece Cortana'dan ibaret olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Kullanıcılar böylece Bing ve Microsoft Edge tarafından sunulan aynı harika arama deneyimine; buna Cortana'nın karakterinin getirdiği faydalar da dahil edilmiş olarak sahip olacaklar."

    Çinli üretici Akyumen tarafından geliştirilen Holophone isimli telefon, 7 inçlik ekranı, projeksiyonu ve hem Android hem de Windows 10 bilgisayar sürümü ile çalışmasıyla dikkat çekiyor.


    Çinli üreticiler akıllı telefon pazarına farklılık yaratmaya devam ediyor.Akyumen isimli üretici ise Windows 10 bilgisayar sürümü ve Androidişletim sistemini bir araya getirerek oldukça ilginç bir ürün ortaya çıkartmış.

    İki işletim sistemli Holophone!


    Bugüne kadar gördüğümüz her türlü telefondan çok daha farklı olanAkyumen Holophone, 7 inçlik bir ekrana, dahili projeksiyona ve hemAndroid Lollipop sürümüne hem de Windows 10 bilgisayar sürümüne sahip.
    Dört çekirdekli Intel Atom 8300 işlemciyi kullanan Holophone, 7 inçlik1080p çözünürlüğünde bir ekrana sahip. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonda 13 Megapiksel arka ve 5 Megapiksel ön kamera mevcut.

    LTE destekli model 2910 mAh bataryayı bünyesinde bulundururken 100 inçlik bir büyüklüğe ulaşabilen 35 lümenlik bir projeksiyona sahip.
    1 Eylül’de satışa sunulacak olan akıllı telefonun satış fiyatı ise 600 dolarolarak belirlenmiş durumda. Ancak ürünü özel aksesuarlarıyla birlikte almak isterseniz bu fiyat 950 dolara kadar yükselebiliyor.

    Microsoft Windows 10 Çalışmalarını Sürdürüyor

    Microsoft tarafından Windows 10 için yapılan güncellemelerde kullanıcıların oldukça memnun olduğu görülürken yeni güncellemeler için test aşaması başladı.

    Microsoft Windows 10 yıldönümüne özel olarak oldukça kapsamlı güncellemeleri kullanıcılara sunarken bu kapsamda önümüzdeki dönemde sunulacak olan Redstone 2 için yeni testlerin başlatılacağı belirtildi.

    Microsoft tarafından yapılan ilk güncellemelerde çok fazla değişiklikler yer almasa da önümüzdeki dönemlerde sunulacak güncellemelerde daha kritik değişikliklerin sisteme eklenmesi bekleniyor. Yapılacak güncellemelerin Eylül ve Ekim ayı itibariyle sunulması beklenirken bu tarihe kadar çeşitli testler ve geliştirme süreçleri yaşanacak. Microsoft Windows 10 işletim sistemi için piyasadaki beklentileri giderek yükseltirken markanın çalışmalarının büyük bir kısmı yeni işletim sistemine yönelik oluyor.

    Windows 7 ve Windows 8 için şu anda hiçbir güncelleme yapmayan Microsoft, daha çok Windows 10 işletim sistemine yönelirken bu konuda pek çok kullanıcı daha iyi bir işletim sistemine sahip olmanın avantajını yaşıyor. Ücretsiz olarak geçiş yapma imkanı bulunmayan kullanıcıların bundan sonraki süreç içerisinde mutlaka ücretli versiyona sahip olması gerekirken geçiş yapan kullanıcılar herhangi bir ücret ödemeden ömür boyu Windows 10 işletim sistemini kullanabilecek.

    Windows 10'da Koyu Tema Nasıl Kullanılır?

    Windows 10 işletim sisteminin kullanıma sunulmasıyla birlikte en çok dikkat çeken özelliklerden bir tanesi de koyu tema desteğinin sunulması oldu.

    Microsoft tarafından geliştirilen son işletim sistemi Windows 10 adı ile yayınlanırken Windows 10 işletim sistemi pek çok gelişmiş özelliğiyle kullanıcı dostu bir yapıda bulunuyor. Windows 10 işletim sisteminde yer alan koyu tema pek çok kişinin tercih ettiği temalardan bir tanesi olurken rehberimizde yer alan adımlar sayesinde sizler de kolay bir şekilde Windows koyu temayı aktif hale getirebilir ve yeni temeli kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Windows 10 Koyu Tema Nasıl Etkinleştirilir?

    Koyu temayı etkinleştirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak kayıt defteri düzenleyicisini girmesi gerekir.

    Kayıt defterine giriş yapmak isteyenler başlat menüsünü açtıktan sonra ve regedit yazarak kolay bir şekilde kayıt defteri ekranına erişim sağlanmalıdır.

    Giriş yapıldıktan sonra yukarıda resimde görüldüğü gibi özel bir ekran görüntülenecektir. Bu ekranda ise sırasıyla aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekir.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Themes

    Bu alana ulaştığınızda için sağ taraftaki bölüme sağ tıklayarak yeni bir DWORD değeri oluşturun.

    DWORD yerinin adı AppsUseLightTheme, değeri ise 0 olmalıdır. İşlemler tamamlandıktan sonra ise bilgisayarın resetlenmesi ile birlikte yeni tema etkin olacaktır.

    Windows 10 Görev Çubuğu Rengi Nasıl Değiştirilir?


    Windows 10 işletim sisteminde tasarım açısından iyileştirmeler yapılırken pek çok seçenek kullanıcılara bırakılmıştır.

    Windows 10 kullanıcıları daha iyi bir tasarıma sahip işletim sistemini kullanırken aynı zamanda işletim sisteminin pek çok farklı bölgesini istediği şekilde değiştirebilmektedir. Bu konuda en çok ön plana çıkan seçenek ise görev çubuğu rengidir.

    Görev çubuğu rengini istenilen renk ile değiştirilmesi mümkündür. Böylece kişiler sevdiği renkler üzerinden işletim sistemini kullanabilmektedir. Windows 10 görev çubuğu rengini değiştirmek isteyen kişiler öncelikli olarak denetim merkezine ulaşmalıdır. Denetim merkezini ulaştıktan sonra ise görünüm ve kişiselleştirme, ardından ise kişiselleştirme seçeneklerini takip ederek görev çubuğu rengi değiştirebilmektedir.

    Renk Nasıl Değişir?

    İlk olarak denetim masası açılmalıdır.

    Ardından ise görünüm ve kişiselleştirme seçeneği seçilmelidir.

    Bu ekranda pek çok farklı işlem de yapılabilir. Görev çubuğu için işaretli seçenek seçilmelidir.

    Ardından ekranda renkler açılacaktır. Buradan istediğiniz seçebilirsiniz.

    Windows 10 Sürüm Numarası Nasıl Öğrenilir?

    Microsoft tarafından piyasaya sunulan Windows 10 işletim sistemi farklı sürüm numaralarına sahiptir. İşte sürüm numarasının nasıl öğrenileceği ile ilgili anlatım.

    Windows 10 için geliştirilen güncellemeler bilgisayarlardaki işletim sisteminin sürüm numaralarını da değiştirirken her güncellemeyle birlikte bu sürüm numarasının değiştiği de bilinmelidir. Kişiler Windows 10 sürüm numarasını öğrenebilmek adına bilgisayar üzerinden kolay bir şekilde kontrol yapabilmektedir. Böylece sürüm numarasına bakarak yeni bir güncellemenin yapılıp yapılmadığı daha kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. Üstelik özel olarak yapılacak işlemlerde çoğu zaman işletim sisteminin sürüm numarası da önem kazanmaktadır.

    Sürüm numarasını öğrenmek isteyen kişilerin başlat menüsüne çalıştır yazarak özel ekrana ulaşması gerekmektedir. Bu ekranı ise winver yazılmalıdır.

    Yapılan sorgulama sonucunda yeni bir pencere açılacaktır. Bu pencerede yayınlanan bilgiler sayesinde kişiler kolay bir şekilde işletim sisteminin sürüm numarasını öğrenebilmektedir. Yapacağınız bu kontroller ile birlikte istediğiniz zaman sürüm numarasını öğrenebilirsiniz. Yapacağız kontrollerde sürüm numarasını eski olduğunu görürseniz güncelleme alarak yeni sürüm numarasını geçiş yapabilirsiniz.

    Windows 10 Uyanırken Parola Sorma Nasıl İptal Edilir?


    Windows 10 işletim sisteminin uyanırken parola sorma işlevini etkisiz hale getirebilirsiniz.

    Gün içinde sürekli bilgisayar kullanan kişiler özellikle Windows 10 işletim sisteminin uykudan sonra parola istemesinden rahatsız olabilmektedir. Bu bakımdan kişilerin uyanırken parola sorma işlemini etkisiz hale getirmesi gerekecektir.

    Yapılacak işlemler sayesinde sizler de işletim sisteminizin bir daha parola paralı sormasını önleyebilirsiniz. Üstelik bu seçenek sayesinde parola ekranına ulaşılmayacağından dolayı işletim sistemi çok daha hızlı bir şekilde açılacaktır.

    Kişiler bu işlemleri yapabilmek adına başlat menüsünü açarak ilk olarak güç seçeneklerine ulaşmalıdır.

    Seçenekler açıldığında ise sol tarafta yer alacak menüde uyanırken parola gerekir seçeneği seçilmelidir.

    Açılacak yeni ekranda ise şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneği seçilmelidir.

    Bu bölümde resimde gördüğünüz ayarları yapmanız ile birlikte parola sorma işlemleri iptal edilecektir.

    AdDuplex, Windows 10 Mobile raporunu açıkladı

    AdDuplex tarafından yapılan son araştırmaya göre, Windows 10, kendi ekosistemi içerisinde tırmanıyor!

    Nokia'dan sonra bir türlü işleri yolunda gitmeyen Windows Mobile, Android ve iOS'un gerisinde durmaya devam ediyor. Fakat gelen yeni işletim sistemi Windows 10 Mobile, yükselişte. AdDuplex tarafından hazırlanan rapora göre Windows 10 Mobile, ekosistem içinde geçtiğimiz aya göre yükseliş gösteriyor.
    İşletim sistemini, kullanıcılar tarafından kullanılan versiyonlarla ele alan, ayrıca Windows ekosisteminde kullanılan telefonları da elden geçiren AdDuplex, özellikle Windows 10 Mobile kullanımında ciddi bir artış görüntüledi. Bir önceki ay kullanım oranı yüzde 11.9 olan Windows 10 Mobile, şu an paydasını yüzde 14'e genişletmiş durumda. Ayrıca Windows 10 Mobile kullanıcıların yüzde 52.4'ü de şimdidenAnniversary Update'e terfi etmiş.

    Windows 10 Mobile'ın büyümesine karşın Windows ekosisteminin halen lideri Windows Phone 8.1. Yüzde 77.3'lük kullanım oranıyla pastadan en büyük payı alan 8.1'i, 10 Mobile takp ediyor. Ardından Windows Phone 8.0 yüzde 6.7 ile gelirken, son sırada yüzde 1.9'la Windows Phone 7.x yer alıyor.
    Ayrıca Windows 10 Mobile kullanan cihazları da listeleyen AdDuplex, Lumia 550, Lumia 640 ve Lumia 535'le en çok Windows 10 Mobile kullanan telefon modelleri olduğunu da ortaya koymuş

    ALINTIDIR.

  2. #2
    Banned
    Üyelik tarihi
    19 Ekim 2016
    Yaş
    42
    Mesajlar
    6
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Bu sürümün kurulmasi ,için çihazin özellikleri çok iyi olmalidir .yoksa kasar

  3. #3
    Yönetici
    Üyelik tarihi
    09 Mayıs 2013
    Mesajlar
    2,503
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart

    Alıntı samut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sürümün kurulmasi ,için çihazin özellikleri çok iyi olmalidir .yoksa kasar
    10 yıllık PC ye bie kurdum hiç sorun yok.

    Şuan 1GB REM li asus netbook a bile kurdum çalışıyor sorunsuz ve kasma yok.

    Ayrıca bende 3 Yıllık notebook ta w10 64 bit kurulu sular seller gibi.
    Birde 2010 model destop ta kurulu o biraz yavaştı ssd takınca oldu uçak

 

 
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:04.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
Hide Hack By vFCoders.