Bilinen bir sebep olmadan yaşanan ve tekrarlayan bayılmalar, kalp sağlığı konusunda vücudun bir sinyali anlamına gelebilir.






Uzun süre aç kalma, aşırı korku, sinirlenme ya da aşırı sıcaklarda görülebilen bayılma, ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Güçlü Dönmez, bayılma ve kalp hastalıkları ilişkisine dikkat çekti, ani ve tekrarlayan bayılmanın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Bayılma, tam bir bilinç kaybı ile birlikte vücudun normal pozisyonunu koruyamayıp olduğu yere yığılmasını ifade ediyor. Baygınlık halinde ise tam olarak bilinç kaybı yaşanmaz, kişi çevrede olup bitenlerin farkında olur. Ancak güçsüzlük, yorgunluk ve halsizlik uyaranlara yeterli yanıt verilemez. Baygınlık sırasında yere düşmeler de yaşanabilir.
VÜCUT ÖNCEDEN UYARI VERMEYEBİLİR
Epilepsi hastalığının dışında, özellikle psikolojik etki altında olan kısa süreli geçici bilinç kaybı olarak tanımlanan bayılma durumlarına “senkop” deniyor. Senkop, önceden uyarı vermeyecek kadar hızlı gerçekleşen, kısa süreli, tam ve ani iyileşme ile düzelen beynin kısa süreli global beslenme-kanlanma bozukluğu olarak tanımlanıyor.