Merhabalar İmajTeam Misafiri, Sayfamıza Hoşgeldin. Aramıza Katılmak İstermisin? Kayıt ol


İmajTeam Uydu Forum içerisinde Digiturk,D-Smart,Tivibu,Turkcell TV,Filbox,Teledünya vb. Yerli Platformlara ait Kart Paylaşımı,IPTV,Key gibi illegal içerikler istemek ve paylaşmak yasaktır. Yapanlar tespit edildiği anda cezalandırılacaktır ve bu konuda herkes eşittir.

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Onur Üyesi TRessam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Haziran 2013
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    64
    Mesajlar
    1,380
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart Atatürk’ün DEV Portresi – Erzincan

    Atatürk’ün DEV Portresi – Erzincan

    Dünya’nın en büyük portresinin ATATÜRK‘ümüzün portresi olduğunu biliyor muydunuz?

    Fotoğraflarını aşağıda görebileceğiniz 7500 metrekare (176m x 43m) alan kaplayan dev ATATÜRK portresi, 1982 yılında Erzincan’da kısa dönem askerlik görevini yaparken Ressam Mustafa Aydemir tarafından hayal edilmiş ve projelendirilmiştir.
    Bu projeyi 30 günde ve hiç para harcanmadan yapacağını iddia ettiği, projesini zorlukla komutanlarına kabul ettirdiği ve dağa çıkıp 3,000 gönüllü askerle iddiasını gerçekleştirdiği bir projedir.

    Kendisine izin veren Tugay Komutanı Rahmetli Hidayet Güngör’e, Emekli Albay Yılmaz Bahar’a ve Teğmen Eyüp Aslan’a (şimdi Emekli Albay) teşekkür borçluyuz, sağ olsunlar var olsunlar.

    Bu dev eser Dünya’nın en büyük portresi olmasına aday bir yapıttır. 13,000 metreden “Google Earth” ten görünebilmektedir.

    Portreyi yapan sayın Mustafa Aydemir’in, 27 yıl sonra, kendi ağzından anlattığı hikayesini aşağıda bulabilirsiniz. Bu eserde emeği geçmiş diğer beş silah arkadaşına daha ulaştım; Ömer Lütfi Genç, Gürşat Kale, Bahri Yıldız ve Cihat Ersan, onlara da sonsuz teşekkürler…

    Tabi bu işin yapılması izin veren ve adlarını bilmediğim diğer değerli komutanlarımıza ve bu işte bilfiil çalışmış diğer askerlerimize de çok teşekkür ederiz.

    Umarım bu değerli, DEV ATATÜRK eseri, 27 yıl sonra kamuoyunun ilgisini çeker ve bir televizyon belgeseli olarak ortaya çıkar.

    En büyük amacım, bence Dünya mirası niteliğindeki bu eserin öncelikle Türkiye’de, sonrasında tüm Dünya’da bilinmesini ve hak ettiği değeri görmesini sağlamak. İkinci amacım da bu arkadaşları bir araya getirmek ve bir belgesel hazırlanmasına öncülük etmek.


    Buraya tıklayarak Google maps servisi aracılığıyla bu eseri inceleyebilirsiniz.
    Buraya tıklayarak portrenin oturduğu tepenin 1/100.000 ölçekli MTA jeoloji haritasına ulaşabilirsiniz.

    Lütfen yorumlarınızı paylaşarak ve bu esere göstereceğimiz saygıya bir katkıda bulunun.
    Saygılarımla,
    Dr. Sezgin Aytuna



    Sezgin Aytuna tarafından 10 km uzaklıktan telefoto lens ile çekilmiştir.



    Sezgin Aytuna tarafından 10 km uzaklıktan telefoto lens ile çekilmiştir.



    Sezgin Aytuna tarafından 10 km uzaklıktan telefoto lens ile çekilmiştir.



    Google Earth programında 1500 metre yükseklikten görüntülenmiştir.



    Google Earth programında 2500 metre yükseklikten görüntülenmiştir.



    Google Earth programında 7500 metre yükseklikten görüntülenmiştir.

  2. #2
    Onur Üyesi TRessam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Haziran 2013
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    64
    Mesajlar
    1,380
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Mustafa Aydemir
    Kasım 19, 2009,


    Sezgin Bey,
    27 yıl sonra da olsa, hiç olmazsa ülkesinin dağlarına yapılmış bir portreyi merak eden, bunu önemseyen ilk insan olmanızdan dolayı sizi kutluyorum.

    Biliyormusunuzki değil bütün Türkiye, Erzincan’lılarımız bile bu portreyi merak etmemiştir. Doğalki bunu ilk hayal edeni, kafayı bu portreye takanı ve bunu oraya çakanı da! Oysa hepimiz biliyoruzki uygarlığın temeli merak etmektir. Bizler hiçbir şeyi merak etmediğimiz içindir ki bilimde, keşifte, sanatta, ekonomi ve yaşam standartlarında bu kadar geri kaldık.

    Bu portreyi ben 1982 yılında kısa dönem askerliğimde (29 günde) yaptım. Toplam 3000 gönüllü asker bu portrenin yapımında çalıştı. Şimdi bilmiyorum ama yapıldığı zaman dünyanın en büyük portresi idi. Portrenin boyu 176 metre, alanı 7500 metrekaredir. Sadece beyaz ve siyah renkler için 100′er ton boya harcanmıştır. Ama işin ilginç yanı tüm portre için hiç para harcanmamıştır.
    Sizin gördüğünüz resim, benim hayalimin (veya projemin) sadece 1. kısmı idi. Oysa ben orada, o resmin askerler ve kent üzerindeki moral etkisini düşünerek hareketli ve sesli bir portre tasarlamıştım. Bu da Dünyadaki böylesi ilk uygulama olacaktı, ama bunun için minik sayılabilecek bütçeyi Genelkurmay maalesef çıkartamadı ve resim öylece kaldı.

    Portrenin kendisi bir yana, yapımı ve yapım aşamaları gerçekten bir belgesele konu olacak kadar ilginçtir. Portre kireç taşından degil, cıvarın 7 dağdan elle toplatılan taşlarından yapılmıştır. Dağın kendisi gevşek toprak zemindir, ayrıca engebeli ve hayli diktir. Erzincan deprem riskli bir ilimiz olduğundan, dağda uyguladığım (o muazzam ağırlığın yıllar içinde kaymasını önleyecek) statik mühendislik tedbirleri sanıyorum ressamlığımdan daha fazla önem arzetmiştir.

    Ben bu resmin yapımını özellikle bana inanan ve bana bu imkanı veren o zamanki Tugay komutanımız (şimdi rahmetli) sayın Hidayet Güngör’e ve Erzincanlı tabur komutanımız (şimdi kendisi emekli albaydır) sayın Yılmaz Bahar’a borçluyum. Sonra sırasıyla Eyüp Teğmenimiz gibi nice idealist subayımız ile dağın zor şartlarında çalışan binlerce askerimize tabiki..

    Paşamız, resim bitince ödül olarak, benim (ve ekibimin) tezkerelerini imzalayıp bizlere verdi. Ayrıca benim bu portreye imzamı atmamı emretti. İlk defa bir emre karşı gelerek bunların hepsini reddettim ve askerliğimden normal süresinde terhis oldum. Çünkü ben bu resmi bir ödül almak için değil, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz kişiye minik bir borç ödeyebilmek için hayal etmiştim. Ayrıca bu resme küçük bir taş koyanı o resme gönlünü bağlayanı da düşünerek ona bir imzayla tek başıma sahip çıkmak istemedim. Bugün de olsa aynı şeyi yaparım.

    Sezgin Bey bu portreyle ilgili anlatılacak elbette çok şeyler var. Ben size sadece ön bilgi olarak bunları geçiyorum. Umarım belgesel fikriniz hayata geçer ve milletimizin bu portreden haberi olur. En kısa sürede tanışacağımızı ümit ederek sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Eyüp Teğmenimizle (albayımızla) yeniden karşılaşmak ve görüşmekten mutluluk duyarım.

    Selamlar.
    Mustafa Aydemir
    Konu TRessam tarafından (21.Ekim.2014 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Onur Üyesi TRessam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Haziran 2013
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    64
    Mesajlar
    1,380
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Eyüp ASLAN
    Kasım 22, 2009, 11:36

    Sezgin Bey,
    Ben Emekli Topçu Albay Eyüp ASLAN, bir zamanların Erzincan dağlarında kuş uçurtmayan Teğmen Eyüp ASLAN’ı. (1982 Ağustos, Eylül)
    Er Mustafa AYDEMİR hayal etti, erinden generaline kadar binlerce asker Atatürk’ümüzü Erzincan dağlarına kazıdı,
    ve……

    Bir Atatürk ve vatan sevdalısı Sezgin AYTUNA Bey, bu muhteşem eserin önemini fark ederek, Atatürk’ümüzü beyinlere ve ruhlara kazımaya çalışıyor.
    Bu eseri hayal eden kadar, bu eseri Türkiye ve dünya gündemine taşımaya çalışan Sezgin AYTUNA Beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

    Sevgili Mustafa AYDEMİR, binlerce asker gibi bizim de her gün boş boş baktığımız Erzincan dağlarına farklı bir gözle baktı. Yüreğinden gelen bir sesle o dağlarda ATATÜRK‘ün kendisine dik dik baktığını fark etti. Gece uyurken, yolda rap rap yürürken, eğitim alanında ter dökerken, ve eğitim arasındaki dinlenme molalarında elindeki çayını yudumlarken, hep o dağa baktı ve hayal etti.
    Hayal etmekle kalmadı, hayalini projelendirdi, komutanlarını ikna etti. Bana göre projenin en zor safhası da buydu. Önce tabur Komutanı Binbaşı Yılmaz BAHAR’ı, sonra da Tugay Komutanı rahmetli Tuğgeneral Hidayet GÜNGÖR’ü ikna etti ve inandırdı.
    Bendeniz de Orta/Ağır Topçu taburunun en çömez teğmeni, Teğmen Eyüp ASLAN olarak, projenin dağlara kazınması aşamasında bir bakıma taşaron olarak görev yaptım.

    Tükürükle havuz doldurmak ne kadar zor ve akıl almaz bir işse, Atatürk‘ümüzün bu muhteşem portresini dağlara kazımak da o kadar zordu. Bu işe yüreğini katmış binlerce vatan evladı Mehmetçik, elindeki harç tenekeleriyle, susuzluktan çatlamış dudaklarıyla, bacakları titreye titreye, yamacı ine çıka, Atatürkümüzü dantel işler gibi dağlara işlediler.

    Teğmen Eyüp ASLAN ne yaptı?
    Harç tenekesiyle yamaçtan inip çıkmak dışardan görüldüğü gibi kolay bir iş değildi. İki kez yamaçtan inip çıkan asker, üçüncü, dördüncü, beşinci seferden “Nasıl kurtulurumun?” hesabını yapıyordu. Teğmen Eyüp ASLAN sadece bu zor işten kaytarmak isteyenlerin kaytarmalarına fırsat vermedi.

    Erzincan dağlarında komutan kimdi belli değildi. Er Mustafa AYDEMİR mi, Binbaşı Yılmaz BAHAR mı, Teğmen Eyüp ASLAN mı, Tuğg. Hidayet GÜNGÖR mü?
    Er Mustafa AYDEMİR, bize o günkü ödevimizi ve işimizi veriyor, biz de çömez bir teğmen olarak, ödevimizi bitirmek için, var gücümüzle çalışıyorduk. Olacak şey değil. Askerlik kurallarına tamamen ters bir uygulama.

    Tarihte örneği olamayan bir çalışma şekli. Ama oldu.
    Çünkü herkes birbirinin yüreğindeki vatan ve Atatürk sevgisine güveniyordu.
    Yapımında emeği geçenler kadar bugün de bu dev esere sahip çıkıp maddi ve manevi destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

    Eyüp ASLAN
    Em. Top. Alb.

  4. #4
    Üye enisgul35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Eylül 2013
    Yaş
    49
    Mesajlar
    171
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    çok güzel harika yapanın ellerine saglık canım erzincana yakışır

  5. #5
    Üye
    Üyelik tarihi
    18 Mayıs 2013
    Nereden
    Mardin
    Yaş
    69
    Mesajlar
    36
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Ben de 4 aylık kısa dönem askerliğimi Temmuz Tertibi Erzincan 59 top tug.orta ağır topçu taburun da yapmıştım.Benimde o eserin oluşumunda katkım var ve fiili olarak kazma kürek orada çalışmıştım hatta ilk seferde Atatürk'ün çenesinde bir hata yapmıştık Tugay Komutanı o hatayı farkedip bize o kısmı bozdurup tekrardan yaptırtmıştı tabi o rada emeği geçen 300 gönüllü erden biride bendim.şimdi fotoğrafları görünce gurur duyuyorum,güzel bir anımdı tekrar yaşattığı için RessamC rumuzlu arkadaşa teşekkür ediyorum...
    Konu Manager tarafından (24.Ekim.2014 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir.

  6. #6

    Üyelik tarihi
    23 Aralık 2014
    Nereden
    Ordu
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Yeni haberim oldu açıkçası, muhteşem.

 

 
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:17.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
Hide Hack By vFCoders.