Merhabalar İmajTeam Misafiri, Sayfamıza Hoşgeldin. Aramıza Katılmak İstermisin? Kayıt ol


İmajTeam Uydu Forum içerisinde Digiturk,D-Smart,Tivibu,Turkcell TV,Filbox,Teledünya vb. Yerli Platformlara ait Kart Paylaşımı,IPTV,Key gibi illegal içerikler istemek ve paylaşmak yasaktır. Yapanlar tespit edildiği anda cezalandırılacaktır ve bu konuda herkes eşittir.

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Üye csknzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Ağustos 2014
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    37
    Mesajlar
    93
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Merkezi sistemde Eve Çanak Kurma (önemli)

    Selamlar


    Şu 3 aydır hala sistemi kuramadım. Taşınma geçikmeler vs derken artık nasipse 20 gün içinde cihazda elime ulaşınca sistemi devreye sokacağım. 22 katlı bir binaya taşındık. Binada merkezi sistem var. 16. katta ve 6. katta bu aparattan var. (Kullanılan Multiswitch Budur Temsili: Tekniksat 10x32 Multiswitch (3 Uydu 32 Daire) Gerçeği budur:http://hizliresim.com/Z1QGOG Yeşil kablolardan eve yanlış hatıralıyorsam 3 adet geliyor ve boşta duruyor. Odalardaki prizlere dieq bağlantısı yapılması lazım.) Lakin ben bu sistemi değil kendi sistemimi hayata geçirmem lazım. Çünkü maddi olarak masrafıj var ve kaldırıp köşeye atamıyacağım. Şimdi konuma gelecek olursak. Ben çatıya 2 adet bir tanesi 120 cmlik motorlu çanak diğeri işe sabit 95cmlik çanak kurduracağım. Çatıdan kablo yolunda aşağı bu 16.multiswtichin oraya 2 tane çanak kablosunu indirdiğimde eve ne şekilde bağlamam lazım. Bu multiiswitcihi dahil etmeden eve giden kablolara araya diseğ bağlayımmı göndermem lazım. Yoksa direk bu cihazamı bağlamam lazım.


    1.Yol


    1- Tahminime göre 2 tane indirdiğim çanak anten kablosunu eve giden kablolara diseq ile bağlamam gerecek. Doğrumudur? Yoksa mevcut dağıtıcıyamı bağlamam lazım.
    2- Eve giden 3 kablo var. Evin içinde 3lü prizler var.(Biri uydu-diğeri karasal, 3.yi bilmiyorum ). Ben sadece 2 tanesi kullanacağım. Karasal kabloyuda uydu gibi kullanacağım.Sanırım karasal kablonun ucuda bu multsiwicte(bilmiyorum)
    3- Cihaz oalrak vu dou2 kullanacağım: Cihaz arkasında 2 tuner var. Bende 2 çanaktan gelen kabloyu ayrı ayrı takmam lazım. lakin bu ssitemde mecbur prizlerden gelen kabloları takacağım. Bu iki kablonın birbiriyle temasi olmaması lazım değil mi?


    2. Yol


    Benım sabit çanağıda kurma nedenim motorluda saniye olayına takılmamak hemde cihazın arkasındaki tuneri aktif olarak kullamak.(diğer odada laptoptan açıp başka kanal seyretme vs) Ben sadece Motorlu çanağı kursam olur mu?.Sabit olarak zaten Merkezi sistemde var horbirt,turksat vs hepsi varmış. Hem masrafımda düşer (ek bir çanak derdirdinden kurtulurum).Lakin böyle yaparsam ki masraf oalrak daha olabileceği için 2.yolu seçmem lazım. Ama nasıl yapacağım.


    Eve multisiwtcten gelen kablolardan sadece 1.tanesini çıkarsam (karasal olanı) Onu yukardan indirdiğim motorlu çanaktan gelen kabloyu diseq ile birleştirip eve getirsem olur mu? Dİğer merkezi sistemdeki eve geliyor. (tabi karasal kablosu mutlsiwicin ordanmı geliyor bilmiyorum. yarın teknik servisle görüşeceğim.

    GÖrüşelrinizi alabilirmiyim. Benım tek derdim bilgi sahibi olmak. Yoksa zaten uyducu nasıl yapabileceğini biliyordur ama bende öğrenmek ve konu hakkıdna donanmlı olmak istiyorum(ön çalışma diyelim)
    Konu csknzdmr tarafından (26.Eylül.2014 Saat 10:32 ) değiştirilmiştir.

 

 
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:00.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
Hide Hack By vFCoders.