Baykar’ın tamamen mili ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı bir testi daha başarıyla geçti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Teker Kesme Testi'ni sosyal medyasından paylaştı.
İşte o görüntüler;
Bayraktar #KIZILELMA PT-3 ????

? Teker Kesme Testi | Takeoff & Land Test #MilliTeknolojiHamlesi ??? pic.twitter.com/e4foJd3eoF
— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) September 18, 2024
"2024'TE SERİ ÜRETİME HEDEFLİYORUZ"
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, testin başarıyla tamamlanmasından ardından uçuşa dair açıklamalarda bulundu:
“Bayraktar KIZILELMA orta irtifadaki sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı. Bu gerçekleştirdiğimiz üçüncü test oldu. Bundan sonra da geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında birçok testimiz devam edecek. İnşallah 2024’ün başında KIZILELMA’nın seri üretimine başlamayı hedefliyoruz.
Bunun yanında heyecanla ilk uçuşunu beklediğimiz, dünyanın kısa pistli gemilerine inip kalkabilen ilk SİHA’sı olacak Bayraktar TB3’ün de ilk uçuşuna hazırlanıyoruz. Tüm bu gelişmeler vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun."
Baykar paylaştı! TOLUN-IIR mühimmat atış testi başarıyla gerçekleşti"BAYRAKTAR TB3 VE KIZILELMA TEKNOFEST'TE"
Selçuk Bayraktar, tüm Türkiye’yi TEKNOFEST’e davet etti:
“Bayraktar TB3 ve Bayraktar KIZILELMA inşallah İstanbul’da 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek TEKNOFEST’te milletimizle buluşacak. Tüm milletimizi teknolojinin kalbinin çaptığı yere Milli Teknoloji Hamlesi’nin merkezi olan TEKNOFEST’e, İstanbul’a, Atatürk Havalimanı’na bekliyoruz.”
REKOR SÜREDE UÇTU
Baykar’ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021’de başladı. 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne intikal etti.
Bakan Kacır, "Astronotlarımızın Katılımı ile Lise Öğrenci Buluşması" programına da katıldıBAYKAR paylaştı! Bayraktar TB3 bir testi daha geçti ve rampadan böyle uçtu

Devami...