Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir. Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür.”
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile değildir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir.”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz.”
İBB Başkanı Ekrem imamoğlu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”
‘Vicdanları sorgulanmalı’
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Haniye’nin cenazesinin defnedildiği saatlerde “Biz, ‘Savaşa hayır’ derken, ‘Teröre de hayır’ diyoruz. ‘Terörist eylemlere de hayır’ diyoruz. Ama terörist eylemi kendi eliyle üreten ve bir suikasta dönüştüren bir süreci yöneten ülkenin bu tavrına da ‘hayır’ diyoruz” ifadelerini kullanmasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, tepki gösterdi. Dağ“Bir soykırımı hala savaş olarak nitelendirmek, hırsıza kılıf, katile gerekçe aramak size mi kaldı? Hamas’ın kahramanlık mücadelesinin bir ‘ama’sının olduğunu hala ima etme cesaretinde bulunanların vicdanları sorgulanmalıdır” dedi.
Haniye için gıyabi cenaze namazı
İran’ın başkenti Tarhan’da suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için dün birçok kentte gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde cuma namazının ardından Haniye için gıyabi cenaze kıldırdı. Öte yandan milli yas nedeniyle bayraklar yarıya indirildi. İsrail’de de Türkiye’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliği’nde bayrak yarıya indirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bunun üzerine sosyal medyadan diplomatları hedef alan paylaşım yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ise Katz’a “Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız” tepkisini gösterdi.


Devami...