Pelin Aykın - ABD’de bazı ilginç ikinci el eşya alışverişleri “Bored Panda” adlı internet sitesi tarafından derlendi. Pek çok kullanıcının siteye fotoğraflarını gönderdiği ikinci el eşyalardan bazıları absürtlükleriyle, bazıları ürkütücü olmalarıyla, bazılarıysa umulmadık bir şekilde “paha biçilemez” çıkmalarıyla dikkat çekiyor. İşte onlardan bazıları…
Bir ikinci el mağazasında satılan ahşap bir trene oyulmuş bu harika karyolanın çok uygun bir fiyata satın alındığı öğrenildi.
ABD’de bir kadın, bu sevimli ama çok garip eski domuz telefonunu bir bit pazarından aldı.
Michigan eyaletinde bir kadın, bu ürkütücü bebeği bir hayır işi satışında aldı. Ancak onu eve götürecek kadar çılgın değildi ve ürkütücü oyuncak bebeği sokağa terk etmeye karar verdi.
Metafiziğe ilgi duyan bir kişi “ikinci el” olarak kullanılması için sokağa bırakılmış bir ruh çağırma tahtası buldu. Söz konusu kişi, masayı kullanmak için evine götürdüğünü söyledi.
Los Angeles kentindeki Hollywood’da bir kişi, kazancı hayır kurumlarına giden bir yardım mağazının çöplüğünde içinde kurşun deliği olan 1896 yılında basılmış bir kitap buldu.

Bir ABD’li bir ikinci el mağazasından 70’lerde alkol için sürahi olarak kullanılan serum şişesini aldığını söyledi.
Bir okur, çizgi filme de uyarlanan “Clifford Büyük Kırmızı Köpek” adlı ünlü kitap serisinin yazarı Norman Bridwell’in muhtemelen şimdi çok değerli olan 4 eskizini düşük bir fiyata aldı.
Bir kadın 90’ların başında annesini bir ikinci el mağazasından ürpertici “Alice Harikalar Diyarında” küpelerini almaya ikna ettiğini söyledi.
Bir ABD’li, ikinci el mağazasında tüm zamanların en ilginç şapkası olan “muz figürlü” başlığı bulmayı başardığını söyledi. Söz konusu kişi bu şapkanın büyük ihtimalle Cadılar Bayramı’na uygun olduğunu dile getirdi.
ABD’li bir adam, bir kişinin 1912’de batan Titanik gemisinin eşyalarını andıran bu güzel dolaptan “kurtulmak” için kendisine 40 dolar ödediğini söyledi. Ancak, söz konusu antika dolabı atmak veya satmak yerine kendisinin kullandığını dile getirdi.
Farklı eşyalara meraklı bir kişi, bir okul satışında sadece 20 dolara vantilatörlü kondisyon bisikleti aldığını söyledi. Söz konusu alıcı, pedalı çevirdikçe vantilatörün “kasırga” gibi estiğini iddia etti.


Devami...