İş insanı Öztürk Şerefoğlu, 20 yıllık eşi Veronika Melike Şerefoğlu ile 2017 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Ancak ayrılığa dayanamayan çift barışarak yeniden evlendi. Evlendikten birkaç yıl sonra ise karakola başvuran Veronika Melike Şerefoğlu, eşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve başına silah dayadığını söyledi. Şikayetin ardından Öztürk Şerefoğlu hakkında, “silahla tehdit” suçundan dava açıldı. İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesinde taraflar avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.
“KENDİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE OMUZLARIMIN ÜZERİNDE TAŞIDIM”
Duruşmada ilk kez savunma yapan Öztürk Şerefoğlu, boşandıktan sonra eşinin yeniden barışmak istediğini ve barıştıklarını söyleyerek, “Sonradan bunun bir proje olduğunu, beni kendi amaçları uğruna kullandığını anladım. Yaptığım iş icabı 4 tane ruhsatlı silahım var. Kendisini her defasında en iyi şekilde omuzlarımın üstünde taşıdım. İddia ettiği gibi kesinlikle tehdit içerikli herhangi bir söz söylemediğim gibi silah da göstermedim. Şov meraklısı bir insan da değilim. Aksine müşteki bana bıçağın ters tarafını gösterim, ‘seni öldürebilirim’ şeklinde sözler söylemiştir” dedi.
Duvarı boyadılar ama kan izleri bulundu“BENİ AFFETMEZSEN KENDİMİ ÖLDÜRÜRÜM”
Veronika Melike Şerefoğlu ise mahkemede verdiği ifadede, olay günü dışarıda yemek yiyip eve gittiklerini söyleyerek, “Çok sarhoş olduğu için salonda yatabileceğini söyledim. Bir süre sonra silahını çıkardı ve kendi kafasına dayayarak, ‘Beni affetmezsen kendimi öldürürüm’ dedi. Bir saat kadar aramızda konuşma sürdü. Ben çıkmak istediğim sırada silahı bana doğrulttu. Arkamdan gelip ensemden tuttu ve silahı kafama dayadı. ‘Asıl seni vuracaktım’ dedi. Ben o sırada sinir krizi geçirdim” dedi.
Kendi ölümünü tahmin etti, görüntüler ortaya çıktı...“BU DAVANIN SEBEBİ YÜKSEK TAZMİNATI KAZANABİLMEKTEDİR”
Öztürk Şerefoğlu’nun avukatı ise esasa ilişkin yaptığı savunmada, “Bu davanın sebebi boşanma davasındaki yüksek bedelli tazminatı kazanabilmektir. Tanıklar her iki dosyada da aynıdır. Tazminattan nemalanacak kişilerdir” dedi. Karardan önce son sözü sorulan sanık Şerefoğlu, “Ben bir kurgu ve senaryonun içindeyim. İtibarına düşkün bir insanım. Takdir mahkemenindir” dedi.
Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi


Devami...