Bakaya ve yoklama kaçağı olanlara bedelli askerik yolunu açan yeni bedelli affı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine TBMM Milli Savunma Komisyonunda görüşüldü ve kabul edildi. Akıllarda ise '' Bedelli affı ne zaman çıkıyor, kimler bedelli düzenlemesinden faydalanacak?'' soruları yer alıyor.
BEDELLİ AFFI NE ZAMAN ÇIKIYOR?
Yeni bedelli düzenlemesinin ne zaman hayata geçeceği konusunda kesin bir tarih yok ancak kısa süre içerisinde uygulamya konması bekleniyor. Öte yandanMilli Savunma Komisyonu, Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere bir araya geldi ve teklif komisyonda kabul edildi.
BAKAYA KALANLAR VE YOKLAMA KAÇAĞI BEDELLİ YAPACAK MI, FİYATI NE KADAR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'un duyurduğu yeni düzenlemeden550 bin kişinin faydalanması bekleniyor. Bedelli affından saklı ve bakaya kalanlar ile yoklama kaçakları da faydalanabilecek. Detayları Milli Savunma Bakanlığı paylaşacak.
2022 yılında bedelli askerlik ücreti 56 bin 500 lira olarak duyurulmuştu. Ancak bedelli affında ücretin farklı olması bekleniyor.Yoklama kaçaklarında kaçak olunan yıl oranında bu ücrete ilave olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler." ifadelerini kullanmıştı.


Devami...