İstanbul’da özel bir üniversitede görevli 70 yaşındaki Güney Koreli Prof. Namkook Lee eşi 64 yaşındaki eli Jae Young Lee’yi, “hayati tehlike meydana getirecek şekilde” darp ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Prof. Lee hakkında, “kasten yaralama”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından 14,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.
“NEREDEYSE TÜKENMİŞTİM”
İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Namkook Lee tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Mağdur, Jae Loung Lee ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada savunma yapan Namkook Lee, çalıştığı özel üniversiteden parasını alamadığı için stresli olduğunu söyleyerek, “Hayal kırıklığına uğramıştım. İki ay sonra neredeyse tükenmiştim. Bunlardan dolayı eşimle aramızda sorunlar vardı. Olay gününden önce de birçok kez tartışma yaşamıştık” dedi.
“HAYATINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORDUM”
Olay günü eşinin ikinci katta olan evlerinin camından atlamaya çalıştığını anlatan Lee, “Eşim bir anda intihara kalkıştı. Dışarıdaki herkes bunu gördü. Komşularımız kendisine durmasını ve atlamamasını söyledi. Bu olaya birçok tanık var. Ben de kendisini geri çekmeye çalıştım. Eşim 70 kilo, bense 45 kiloyum. Onu taşıyamadığım için çekmeye çalıştım. Bir süre sonra enerjim bitmişti. Son gücümü kullandım ve onu yere çektim. Bunları birçok komşumuz izledi. Ona kasti olarak vurmak ya da darp etmek istemedim. Onun ölmesini engellemeye çalıştım. Ben bir erkeğim ama ince bir fiziğe sahibim. Sadece onu çektim. Kesinlikle vurmadım” dedi.
Hakimin, mağdurun vücudunda ve yüzünde çok sayıda yaralanma olduğunu sorması üzerine ise sanık, “O yaralanmaların nasıl olduğunu bilmiyorum. Şimdi sizden duydum. Bunu kim yaptı? Ben sadece onun hayatını kurtarmaya çalışıyordum” dedi.
Koreli Prof. Eşini darp etmişti!“BEN EŞİMLE OLMAK İSTİYORUM”
Savunmasında gözyaşlarını tutamayan Namkook Lee, “Ben eşimi seviyorum, işimi seviyorum. Sağlık durumum iyi değil. Ben eşimle olmak istiyorum. Eşimin şu an nerede olduğunu bilmiyorum” dedi. Hakimin, davanın biteceğini ve son sözünü söylemesini istediğinde de sanık, “Bütün amacım onu intihardan kurtarmaktı. Ona vurmadım. Sadece hayatını kurtarmak istedim. Ne oldu bilmiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Kusuruma bakmayın. Beni affedin” dedi.
6 YIL 3 AY HAPİS
Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Lee’yi, “eşini kasten yaralama” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. “Hakaret” ve “tehdit” suçlarından beraat kararı veren mahkeme, yurtdışı çıkış yasağı koyarak sanığın tahliyesine karar verdi.


Devami...