Merhabalar İmajTeam Misafiri, Sayfamıza Hoşgeldin. Aramıza Katılmak İstermisin? Kayıt ol


İmajTeam Uydu Forum içerisinde Digiturk,D-Smart,Tivibu,Turkcell TV,Filbox,Teledünya vb. Yerli Platformlara ait Kart Paylaşımı,IPTV,Key gibi illegal içerikler istemek ve paylaşmak yasaktır. Yapanlar tespit edildiği anda cezalandırılacaktır ve bu konuda herkes eşittir.

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Üye eozen81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Mayıs 2013
    Yaş
    43
    Mesajlar
    214
    Tecrübe Puanı
    13

    Thumbs up 2015 F1 19-22 Şubat 1-4 Mart Antremanları Raporu

    Korhan SAVRAN ağzından:

    BARCELONA TESTLERİ VE SEZON ÖNCESİ DEĞERLENDİRME 19-22 ŞUBAT / 1-4 MART ( KISA RAPOR )


    Sezonun ikinci ve üçüncü resmi kış testleri 19-22 şubat 1-4 mart tarihleri arasında Ispanya'nın 4.655km'lik Katalunya pistinde yapıldı. Force-India yeni aracı VJM08 ile son Barselona testlerine katılabildi. ilk Barselona testlerinin son gününde T3'ün çıkışında kaza yapan Fernando Alonso son Barselona testlerine katılmazken yerini takımın test pilotu Kevin Magnussen aldı. Pirelli'nin toplamda ilk Barselona testine getirdiği 398 set ( 18SS-56S-135M-51H-70I-44FW) lastik ile ( 18PM-6WH ) prototip lastiklerden takımlar 261 set kullandı ( 11SS-56S-126M-35H-9I-0FW) prototip ( 18PM-6WH). Pirelli'nin toplamda ikinci Barselona testine getirdiği 463 set (36SS-85S-137M-72H-66I-47FW) lastik ile ( 20PM) prototip lastiklerden takımlar 290 set kullandı. ( 30SS-74S-122M-42H-4I-0FW) prototip ( 18PM)
    8 günün toplamında 9 takım 6335 tur katederken Jerez testleri de dahil olmak üzere 12 gün toplamında takımlar 8643 tur 39.709km katetti. Birinci Barselona testlerinin en iyi zamanı testlerin son gününde Pirelli'nin (SS) en yumuşak hamuru ile 1m24.067s derecesiyle Lotus-Mercedes pilotu Romain Grosjean'dan gelirken ikinci Barselona testlerinin en iyi zamanı ise ikinci testlerin ikinci gününde Pirelli'nin (S) yumuşak hamuru ile tüm Barselona testlerinin de en iyi zamanı olan 1m22.792s derecesiyle Mercedes pilotu Nico Rosberg'ten geldi. Nico Rosberg tüm Barselona testleri boyunca 1m23'ün altına inen tek pilot oldu. Geçen yılın pol pozisyonu zamanının 1m25.232s olduğu düşünüldüğünde tur başına yaklaşık 2-2.5 saniyelik bir gelişimden söz etmek mümkün.


    Mercedes AMG/Petronas W-06
    Mercedes geçen yılki performansına artarak devam ediyor. Nico Rosberg tek gün hariç katıldığı tüm Barselona test günlerinde yüzün üzerinde turlar atarak ve ikinci testlerin ikinci gününde yumuşak hamur ile attığı 1m22.792s derecesiyle bu yılın nasıl geçebileceği ile ilgili büyük bir ipucu verdi. Yakıt yüklerinin ve motor geliştirme haklarının tam olarak ne kadar kullanıldığını bilemesek bile Mercedes'in bu yıl en büyük rakibi konumunda gösterilen Williams'ın bile bu dereceye Bottas ile yanlızca +0.3 saniye ile hemde (SS) en yumuşak hamurla yaklaşabilmesi kriterine bakarak Mercedes takımının sezon başında net rakipsiz olduğunu görmek zor olmadı. Peki çifte dünya şampiyonu Lewis Hamilton cephesine bakarsak elimizde neler var ? Testlerin ilk gününe yüksek ateş yüzünden katılamayan ve ikinci testlerin ilk gününde MGU-K problemi ile uzunca mücadele etmek zorunda kalan Lewis Hamilton'nın en iyi derecesi testlerin bitmesinden bir gün önce tıpkı Valtteri Bottas gibi (SS) lastiklerle Bottas'ın derecesinden sadece yüzde dört saniye daha iyi olarak geldi. Nico Rosberg'e göre daha geri kaldığı görülen dünya şampiyonunun ağır yakıt yüküyle ve güç ünitesinde ki problem ile beraber daha sonra tümüyle yarış simulasyonuna konsantre olduğunu söyleyebiliriz. İlginç olan nokta şu ki her iki pilotta bu yılki aracı geçen yıla göre ayarlar açısından daha rijit ilan etti. Sezon başına bakarsak şu an ufukta tam anlamı ile bir rakip gözükmüyor en azından ilk yarış hafta sonu için..
    10 / 9


    Scuderia-Ferrari SF15-T
    Jerez testlerinin Sauber takımı ile beraber en dikkat çekici takımı Barceloana testlerinde büyük değişimini sürdürmüş gözüküyor. Barcelona'nın ilk testlerinin en hızlı takımı Lotus'a çok yakın bir performans sergileyen takım ikinci testlerde gridin ikinci hazır takımı konumunda ki Williams'a oldukça yaklaştı. Özellikle Kimi Raikkonen'in üçüncü gününde tıpkı kendisi gibi en hızlı hamurda tur atan Mercedes'ten sadece 0.2 saniye geride kalması şu an olmasa bile ilerleyen zamanlarda en azından çok daha fazla rekabetçi olabileceğini gösterdi. Kimi Raikkonen adeta yeni doğmuş gibi hissediyor haklı olarak ve bununla ilgili sürekli açıklama yapıyor. Sebastian Vettel cephesinde ise daha çok bir fırtına öncesi sessizlik durumu var. Sebastian Vettel testlerin son gününde yaptığı 1m23.469'luk derecesi ile uzun vadede reakbetçi bir Ferrari'nin sinyalini verdi.Takım patronu Maurizio Arrivabene Ferrari'nin genel durumu ile ilgili hem espirili hemde oldukça gerçekçi bir açıklama yaptı. Fazla uçmadan ayaklarımızın üzerinde durmalıyız. Bu yıl için iki yarış kazanmak başarı üç yarış kazanmak kusuruz olur. Eğer ki 4 yarış falan kazanırsak çıplak ayakla Maranello'nun tepesine koşarım diyerek beklentileri biraz aşağıda tutumaya çalıştı.
    10 / 7


    Mclaren-Honda MP4-30
    Mclaren Honda için Jerez testlerinden sonra ki felaket durum devam ediyor. Jerez ve Barcelona testlerinin ilkine katılmayan Force-India takımından sonra en az mesafe 1751km 380 tur kateden takım konumundalar. Bir de bunun üzerine Barselona testlerinin birincisinde son gün esrarengiz bir şekilde kaza yapan Fernanado Alonso'nun ikinci testlere katılamadan evinin yolunu tutması ve bu raporu yazdığım şu sıralarda Melbourne gidemeyecek olmasının resmi olarak açıklanması işin tuzu biberi oldu. Mclaren için aşılması gereken en büyük sorun Honda hibrid sistemi ve bana göre kesinlikle güç ünitesinin perfprmansından çok yerleşimi ile ilgili ciddi problemleri var. Jenson Button ile son testleri çok az bir veri toplamış olsalar da sezonun başlangıcı için tam bir felaket konumdalar. Takım belki de yıllar sonra bir sezona bu kadar iddasız ve belirsizlikler ile gidiyor.. Canım acıyor o ayrı.. O konuya hiç girmeyelim.. Otur Mclaren sıfır ..!
    10 / 2


    Red-Bull-Renault RB-11
    Red-Bull RB11 Barselona'nın araç performansı ile değil de detayları gizlemek için seçtiği kamuflajlı araç dizaynı ateş etmeye hazır olmayan bir asker gibi olmasıyla konuşuldu aslında. Jerez'de ki ön kanat skandalının üzerine bir de sürekli sorun çıkaran Renault güç ünitesi eklenince kamuflajın üzerinde ki kırmızı kan izleri arttı. Bütün bunların üzerine bir de yazılım problemleri eklenince takım yarış simulasyonu ve test programını sağlıklı bir şekilde uygulayamadı. 8 günlük Barselona testlerinin sadece ilk gününü 1m25.547s ile üçüncü sırada bitiren Daniel Ricciardo hariç hiç bir Renault motorlu takım ilk üç sırada yer alamadı. Çaylak pilotlar için aslında ortalamanın altı araçlarda takım arkadaşını geçmek adına büyük fırsattır ama ben Danill Kvyat'ın üç tekerlekli bir Ensign N179 aracı kullanan Ricciardo'yu bile geçebileceğine inanmıyorum.. o da sağolsun beni hiç şaşırtmıyor.. en iyi derecesi 1m24.941.. Bu yıl geçen seneyi arayabilirler.. Serbest düşüş devam ediiyor..
    10 / 6


    Williams-Mercedes FW-37
    Williams Barselona testlerinde beklediğimiz rengi vermeye başladı. Takım 3 yıl önce Pastor Maldonado ile kazandığı yarışın izlerini silmek için bu yıl büyük bir avantaja sahip gibi gözüküyor. Şaka bir yana Barselona testlerinin ikincisinde takım iki günü lider tamamlarken güçlü Mercedes'in de lider bitirdiği günlerde de ikinciliği hiç kimseye bırakmadan Mercedes'i difüzöründen takip etmeyi başardı. Nico Rosberg'in çılgın turunu saymazsak Valtteri Bottas'ın son gün attığı 1m23.063'lük derecesi Lewis Hamilton'nın son testlerin ikinci günü attığı (ss) lastiklerle 1m23.022 derecesinden sadece +0.041s daha kötüydü. Felipe Massa için de aynı şeyleri söylemek mümkün Hamilton'nın bu derecesine aynı gün Felipe Massa'da (ss) lastiklerle +0.2s yaklaşmayı başardı. Takım geçen yıla oranla aerodinamik anlamda arkada ki yere basma gücü kaybını toparladıysa sezonun ortasına doğru Mercedes'e karşı bir tehdit olabilir. Tabi atı alan Üsküdar'ı pardon Silverstone'u geçmezse..
    10 / 8


    Toro-Rosso STR-10
    Toro-Rosso'da kardeş takım Red-Bull ile kardeş kardeş aynı sorunların tıpkısını yaşamaya devam ediyor. Carlos Sainz'ın iki kazası güç ünitesinde ki problemler ile beraber olumsuz bir tablo çiziyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen tur dereceleri geri kalan takımlara göre gayet iyi. Çaylak Max Verstappen 1m.24.527s derecesi ile son gün tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bir önceki gün ise takım arkadaşı Carlos Sainz Jr. ise 1m.24.191 derecesiyle 4.sırayı almıştı. Kazanan diğer Red-Bull koltuğunu alır seneye..
    10 / 5


    Lotus-Mercedes E-23
    Bu yıl Renault motorunu bırakarak Mercedes ile anlaşan takımda bunun etkileri gözle görülür şekilde devam ediyor. Öyle ki Romain Grosjean'nın Barselona testlerinin ilkinde son gün ( SS) ile de olsa attığı 1.24m.067s derece o haftanın en iyi derecesiydi. Bununla birlikte ilk testlerin üç gününde de tepede Lotus-Mercedes pilotları vardı. Tabi ikinci testlerin başlaması ile beraber uzun turlarda gerçekçi yarış simulasyonunda takım bu gücün doğru olmadığını ve adaptasyon sürecinin oldukça hızlı ilerlemediğini gösterdi. Romain Grosjean'nın en iyi derecesi 1m.24.200 idi. Pastor Maldonado ise bıraktığımız yerde değişmeden duruyor. Son gün fren arızası ile aracı dağıtmadan edemedi. Alışmış kudurmuştan beterdir.. Yok yok öyle değil alışmışın parası kudurmuşun çenesini yorar.. Aman her neyse.. Ön tarafta yaklaşmaları zor..
    10 / 5


    Sauber-Ferrari C-34
    Jerez testlerini karıştıran ve bir anda tüm spot ışıklarını üzerine çeken takım tam da böyle bir gücü yok derken Felipe Nasr Barcelona testlerinin ikinci gününde lafı ağzımıza tam anlamı ile soktu. Neden mi ? Bottas 1m.23.995 atarken Felipe Nasr 1m.24.071 attı da ondan. Hemde aynı lasitk hamuru ile. Tabi daha sonra son gün Bottas'ın attığı 1m.23.023 bu hızın bir yanılsama olduğunu gösterdi. Ancak ne olursa olsun gerçek şu ki Felipe Nasr Barselona'nın en çalışkan ismi idi. Teste katılan 22 pilot içinde 7. sırayı aldı ki bunlardan sadece Nico Rosberg ve Lewis Hamilton daha yavaş olan (s) hamurla onun önünde yer aldı ve Sauber standartlarına göre test liderinden sadece +1.2s geride kaldı. Takım için tek olumsuz gördüğüm nokta Susie Wolff ile Felipe Nasr'ın pist üzerinde çarpişması oldu. Böyle hadiseleri gerçekten kabul edemiyorum. Özellikle de testte. Marcus Ericsson'a gelince oda testlerin 10. iyi zamanına imza atarak bir anda kendi potansiyelini gösterdi.Bence bu yıl bu iki takım arkadaşının mücadelesi nefes kesecek.
    10 / 4


    Force-India-Mercedes VJM08
    VJM08 Barselona testlerinin son hafta sonunda görücüye çıkmayı başardı. Son üç güne katılan takım açıkçası hiç bir beklentiyi karşılayamadı. Görünüşe bakıldığında Teste hiç katılmayan Manor Racing ve felaket durumda ki Mclaren'i saymazsak gridde en kötü görüntüye sahip takım konumunda. Mercedes'in test pilotu Pascal Werhlein Barcelona ilk testlerinde eski aracı kullanarak data toplamaya çalıştı. Toplamda VJM08 ile sadece 365 tur 1699km katettiler. Bu durumdan çıkmak için zamanları olacaktır. Ama sanırım şu anda girddeki en belirsiz takım konumundalar. Aslında pilot kadrosu olarak ortalamının üzerinde sayılabilecek bir pilot profili var ellerinde ancak aracın durumu oldukça belirsiz. Aradığı force içinde belki ama zamanla çıkarmak gerekecek..
    10 / 3


    Manor-Ferrari ? Şasi ?
    Marussia Racing Rusya lisansını bırakarak el değiştirp Britanya lisansı ile Manor Racing olarak yarışmaya çalışıyor. Geçen hafta FIA tarafından açıklanan F1 2015 dünya şampiyonası kayıt listesinde de 10. takım olarak yerlerini aldılar. Takım geçen yıl Caterham ile tek yarışa çıkan daha öncede test pilotluğu yapmış Will Stevens ile anlaştığını da açıkladı. Takım Patronu John Booth ise Melbourne gridinde olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Takım ikinci pilot olarak Kevin Magnussen başta olmak üzere Mclaren'nin test pilotu Stoffel Vandoorne ile Roberto Merhi ve Giedo van der Garde gibi isimlerden birini takıma katmak istediğini dile getirdi. Yarışsalar bile muhtemelen gridde rakipleri olmayacak.
    10 / 1


    Sezon başlangıcı olarak takım durumlarında benim sıralamam şu şekilde..


    1.Mercedes
    2.Williams
    3.Ferrari
    4.Redbull
    5.Toro-Rosso = Lotus
    6.Sauber=Force India
    7.Mclaren
    8.Manor



    Saygılarımla
    Korhan SAVRAN

  2. #2
    Yönetici
    Üyelik tarihi
    09 Mayıs 2013
    Mesajlar
    2,503
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart

    Geçen yıl 11 takım bu yıl 9 takım!
    yarış heyecan azalıyormu ne

  3. #3
    Üye eozen81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Mayıs 2013
    Yaş
    43
    Mesajlar
    214
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Alıntı Ahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen yıl 11 takım bu yıl 9 takım!
    yarış heyecan azalıyormu ne
    Yok 10 takım oldu Manor denen takımı takım sayarsak

 

 
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:07.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
Hide Hack By vFCoders.