Merhabalar İmajTeam Misafiri, Sayfamıza Hoşgeldin. Aramıza Katılmak İstermisin? Kayıt ol


İmajTeam Uydu Forum içerisinde Digiturk,D-Smart,Tivibu,Turkcell TV,Filbox,Teledünya vb. Yerli Platformlara ait Kart Paylaşımı,IPTV,Key gibi illegal içerikler istemek ve paylaşmak yasaktır. Yapanlar tespit edildiği anda cezalandırılacaktır ve bu konuda herkes eşittir.

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Üye eozen81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Mayıs 2013
    Yaş
    43
    Mesajlar
    214
    Tecrübe Puanı
    13

    Thumbs up 2015 F1 1-4 Şubat Antremanları Raporu

    1-4 Şubat arasında İspanya'da yapılan yeni sezonunun kış antremanlarıyla ilgili yorumlarını çok sevdiğim KORHAN SAVAN'ın yorumlarını paylaşmak istedim. Ferrari'deki gelişim doğruysa heyecanlandım

    JEREZ TESTLERİ 1-4 ŞUBAT ( KISA RAPOR ) -
    Korhan SAVRAN

    Sezonun ilk resmi kış testleri 1-4 şubat tarihleri arasında Ispanya'nın 4.428km'lik Jerez pistinde yapıldı. Force-India,Caterham ve Marussia'nın yer almadığı testlere 8 takımın 16 pilotu katıldı. Pirelli'nin toplamda (16 Set prototip H hariç ) 284 set getirdiği
    ( 5SS-37S-120M-57H-40I-25FW) lastiklerden takımlar 155 set kullandı ( 0SS-21S-83M-29H-16I-6FW) Bu lastikler haricinde getirilen 16 set prototip H'ın ise 12 seti kullanıldı. 4 günün toplamında 8 takım 2294 tur katederken geçen yıl 11 takım 1470 tur katetmişti. Geçen yıl Mclaren pilotu Kevin Magnussen 1m23.2762lık derecesiyle ilk sırayı alırken bu yıl Ferrari'den Kimi Raikkonen 1m20.841'lik derecesiyle ilk sırayı aldı.

    Mercedes AMG/Petronas W-06
    Geçen yıl olduğu gibi bu yılda testlerin en fazla tur atan takımı Mercedes oldu ( 515L-1416mil ) Nico Rosberg 4 gün toplamında 308 turla testlerin en fazla tur atan ismi olurken takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 207 turla testlerin en fazla tur atan ikinci ismiydi. Nico Rosberg ilk gün 157 üçüncü gün ise 151 tur tamamladı ve 3.gün attığı 1m21.982'lik derecesiyle dört günün en iyi dördüncü zamanına imza attı. Lewis Hamilton ise ikinci gün 91 tur atarken dördüncü gün 117 tur katetti ve 1m22.172'lik derecesiyle dört günlük testin en iyi 6.zamanına imza attı. Geçen yılki Jerez testlerini 3.ve 8. sırada tamamlayan takım gücünden çok şey kaybetmemiş gözüküyor. Lewis Hamilton'nın ikinci gün yaşadığı radyatör su kaçağı ve son günkü spini dışında takım gayet iyi gözüktü. Takım patronu Toto Wolff'un de söylediği gibi takım tur zamanlarından çok dayanıklılık ve uzun turlar ile iglilendi ki Nico Rosberg Pirelli'nin en sert hamuru ile ilk gün tam 42 tur geçirdi. Geçen yılın şampiyonu için işler yolunda gidiyor.

    Scuderia-Ferrari SF15-T
    Jerez testlerinin belki de en dikkat çekici takımı Ferrari.. Herkesin aklında bu hız gerçek mi sorusu var. Bir gerçek var ki takımda ki bu sezon öncesi köklü değişimi net hissedebildik. Kimi Raikkonen gibi buz bir adamın bile bu araç farklı bir hikaye demesi bu değişimi açıkca gösteriyor. Geçen yıl ki Jerez testlerine baktığımızda F14T sadece 5.ve 7. iyi zamanları yapabilmişti. Ancak burada her ne kadar zamanlardan söz etmesek bile MercedesAMG'ye atılmış 1 saniyenin üzerinde fark önemsenmeyecek gibi değil. James Allison aslında tek gibi gözükse de efsane yıllarda ki Rory Byrne takıma danışmanlık yapmaya devam ediyor. Beni en çok şaşırtan ön süspansiyonda pull-rod'a devam kararı alınmış olması ki hem Vettel hemde özellikle geçen yıl sürekli önden kaymadan şikayet eden Kimi Raikkonen için iyi bir seçim değil gibiydi. Ancak süspansiyon geometrisi Mercedes w-05'e oldukça benzer olunca pilotlar sorun yaşamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Bu memnuniyeti hemen rakamlarla ifade etmek gerekirse Kimi Raikkonen'nin dördüncü gün Sebastian Vettel'in ilk gün attığı dereceye oranla iki derece daha soğuk havada atmış olduğu derece aynı zamanda testlerin de en iyi derecesi oldu (1m20.841). Ferrari toplamda sadece 346 tur ve 951mil katetmesine karşın oldukça iyi gözüktü. Dayanıklılık anlamında hemen hemen hiç bir sorunla karşılaşmadılar. Buna karşın çiçeği burnunda olan Sebastian Vettel testlerin en iyi ikinci dercesi olan 1m.20.984 ile değişimi farkettirmiş gibi güzüküyor. Benim hissiyatım aerodinamiğinden çok Ferrari motoru kullanan Sauber'in iyi performansına bakarak motor anlamında Ferrari'nin rakiplerine göre farkı büyük ölçüde kapattığını işaret ediyor. Konuşmak için çok erken ama geçen yıldan oldukça uzak olacaklar bu daha ilk testlerden belli..

    Mclaren-Honda MP4-30
    Mclaren Honda ismi aslında benim hayatımda çok önemli bir yer tutuyor. Beni F1'e bağlayan herkesin hayranı olduğu efsane MP4-4 değil 89 yılında elime tesadüf olarak geçen bir dergide gördüğüm Ayrton Senna Gordon Murray ve Steve Nichols ile birlikte çekilmiş bir Mclaren-Honda MP4-5 fotoğrafı idi.Onu gördükten sonra bir daha geri dönüş olmadı benim için. O yüzden bu kadar yıl sonra hayatınızda çok önemli bir yer tutan bir birlikteliği görünce ister istemez anılar bir film şeridi geçiyor gözünüzün önünden ve keşke yaşasaydı diyorsun. Neyse konuyu dağıtmayıp günümüze döneyim. Honda tam 22 yıl aranın ardından Mclaren takımına motor tedarik etmek için geri döndü. Jenson Button 41 Fernando Alonso ise sadece 38 tur atabildi. Önce elektirik daha sonra motora bağlı bir çok sebepten dolayı garajda kalmak zorunda kaldılar. Honda motorunun şu anda çok geride olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Button son gün hız ölçüm noktasında sadece önündeki en yavaş araç olan Felipe Massa'nın FW-37sinden tam 16.6km daha yavaştı. Aerodinamiği mükemmele yakın bir araç yapılmış dahi olsa bu yavaşlıkta bir araç için sadece beklemek gerekecek.Bu sezon bu durumla imkansızlar. Başka yoruma gerek yok.

    Red-Bull-Renault RB-11
    Bu yıl herkes Red-Bull rb-11 için olumlu şeyler söylemedi. Bunun sebebi bu testlerin sonuçlarıydı. Ancak geçen yılda takımın pilotları Jerez'de 17. en iyi zamanı yapmışlardı. Bu yılda sadece 12.en iyi zaman Daniel Ricciardo'dan geldi ( 1m23.238) Red-Bull Jerez'de toplamda sadece 164 tur ile Mclaren'den sonra ki en problemli takımdı. Danill Kvyat'ın ikinci gün aracın kanadını kırmasının ardından elinde ikinci bir kanat bulnmayan takım aracı piste kanatsız şekilde yollayabildi. Tabi Horner'ın elinizde çok yerebasma gücü varsa kimin ön kanada ihtiyacı olabillir ki gibi espirili yaklaşımı da kurtarmadı. Sebastian Vettel'siz ve yarım zamanlı bir Newey'in Red-Bull'a etkisi büyük olabiilir. Konuşmak için erken ama sanki çok iyi durmuyorlar.

    Williams-Mercedes FW-37
    Bu testlerde herkes Williams takımının bu yıl şampiyonluk savaşına girip giremeyeceğini merak ederek geldi bu teste. Valtteri Bottas 1m.22.319 ile 8. Felipe Massa ise 1m22.276 ile 7. iyi zamanı yaptı. Tempo olarak şampiyon takımdan geri oldukları söylenemez. Gücünü tamamen saklayan takım görüntüsündeydiler. Barcelona testlerine kadar renk vermek yok..

    Toro-Rosso STR-10
    Bu yıl gençlik iksirleri neler yapabilir ? Bu sorunun cevabı bana göre sezonun ortasına kadar verilemeyecek. Verstappen söylendiği gibi hızlı mı yoksa karşısında bir efsanenin oğlu olan Carlos Sainz onun fiyakasını bozabilecek mi ? Şöyle ifade edeyim yüksek ihtimalle buradan rakibini alt eden seneye Danill Kvyat'ın yerini alacak.

    Lotus-Mercedes E-23
    Bu yıl Renault motorunu bırakarak Mercedes ile anlaşan takım sezona daha iyi girmenin yollarını ararken yeni aracı ilk güne yetiştiremeyince tur atamadı. İkinci gün ise Pastor Maldonado aktarma organlarında çıkan problem yüzünden sadece 41 tur atabildi. 3.gün ise telemetri problemlerine rağmen Maldonadoyu piste gönderdi 1.m22.713 ile Jerez testlerinin onuncu iyi zamanına imza attı. Son gün direksiyona geçen Romain Grosjean ise 53 turu tamamlayarak 1m23.802'lik derecesiyle 13.oldu.
    Takım hakkında net bir fikir oluşmadı. Beklemek gerekecek.

    Sauber-Ferrari C-34
    Geçen yılın en çok eleştirilen takımı olan Sauber Jerez testlerinin tartışmasız en flaş takımı. Sauber MercedesAMG'den sonra 382 tur 1050mil ile en fazla mesafe kat eden ikinci takım olmasının yanı sıra ilk gün Marcus Ericsson ile ikinci en iyi zaman iknci gün Felipe Nasr ile ikinci en iyi zaman üçüncü gün yine Felipe Nasr ile en iyi zaman dördüncü ve son gün ise Marcus Ericsson ile en iyi ikinci zamanı elde ederek geçen seneki tabloyu tamamen silmiş gözüktü. Felipe Nasr'ın 1m21.545'i ise tüm testlerin en iyi 3. zamanı aynı zamanda ve Kimi Raikkonen'nin en iyi zamanından 0.7 saniye geride. Ferrari motoru bu yıl Mercedes'e yaklaşmış olabilir. 11kg lık ekstra ağarlık limiti Sauber c-33'te yaşanan bazı kötü gidişatı bu araçla iyiye doğru çevirmiş olabilir. Takımda yüzler gülüyor. Barcelona testleri çok daha belirleyici olacaktır.

    NOT : Barcelona'nın Katalunya pistinde sezonun ikinci testleri 19-22 ŞUBAT tarihleri arasında yapılacak.

    Saygılarımla
    Korhan SAVRAN

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Ağustos 2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    28
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    bir Ferrari taraftarı olarak bu sene oldukça umutlandığımı söyleyebilirim. Hamilton son yaptığı açıklamada biz bos depo ile tur atmadık gibi sözler söyledi göndermeye yaptı ama adama sorarlar siz hep dolu depo ile mi turladınız hiç mi az yakıtla tur atmadınız diye. 1 sn fark yedi Mercedes sanırsam biraz endişe sardı ki böyle açıklamalar geldi hamiltondan

  3. #3
    Üye eozen81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Mayıs 2013
    Yaş
    43
    Mesajlar
    214
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Vall ben de Ferrari fanı olarak ümitlendim ilk kez lakin 19-22 Şubat'daki testleri de görmek lazım. Gel 15 Mart gel

  4. #4
    Yönetici
    Üyelik tarihi
    09 Mayıs 2013
    Mesajlar
    2,503
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart

    Desenize bu yıl kimi taraftarı çoğalacak

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Ağustos 2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    28
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Alıntı eozen81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vall ben de Ferrari fanı olarak ümitlendim ilk kez lakin 19-22 Şubat'daki testleri de görmek lazım. Gel 15 Mart gel
    bu konuda size katılıyorum ikinci test haftası biraz daha belirleyici olacak

    Alıntı Ahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Desenize bu yıl kimi taraftarı çoğalacak

    Valla ben kimi den çok Vettel daha çok fani artacak gibi düşünüyorum kimi çok fazla motive değil ve iyi arac verilmediginde extra bişey koyabilir ortaya bu bakımdan alonsoyu çok takdir ediyorum adamın kendisi daha başlarken 0.5 sn extra koyarak başlıyor rakiplerine göre ama kişide böyle bi olay yok araç iyi ise basıp gidiyor kötü ise kimi ortalarda yok maalesef
    Konu Becks tarafından (09.Şubat.2015 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    Yönetici
    Üyelik tarihi
    09 Mayıs 2013
    Mesajlar
    2,503
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart

    @Becks

    "sponsoru çok takdir ediyorum" cümlenizden birşey anlayamadım



    Cebinden extra çıkaran pilot shumi idi cebinden 1sn çıkarırdı Ferrari dönemlerinde.
    Şuan Hamilton çok az da alonso extra süre çıkarabilir başka yok.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Ağustos 2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    28
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Alıntı Ahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Becks

    "sponsoru çok takdir ediyorum" cümlenizden birşey anlayamadım



    Cebinden extra çıkaran pilot shumi idi cebinden 1sn çıkarırdı Ferrari dönemlerinde.
    Şuan Hamilton çok az da alonso extra süre çıkarabilir başka yok.


    Cep telefonundan yazınca bazen yazıyı acaip saçma şekilde otomatik tamamlıyor onun kurbanı oldum Alonso demek istemiştim orada

  8. #8
    Yönetici
    Üyelik tarihi
    09 Mayıs 2013
    Mesajlar
    2,503
    Tecrübe Puanı
    10000

    Standart

    Maalesef Alonso kendine yazık etti.
    Ferrarinin en kötü dönemlerinde Ferrari de kaldı ferrarinin çıkışa geçecği dönemde ayrıldı.

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Ağustos 2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    28
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Maalesef öyle. Bence griddeki tartismasiz en iyi pilot ama 5 senede iki kez pit duvarının verdiği hatali strateji kararları yüzünden şampiyonluğun kıyısından döndü ve Son sezonda da hiç ışık göremeyince ayrılma kararı verdi ama adamın şansına bu yıl Ferrari en iyi mcleren ise çok kötü bir araca sahip gibi duruyor üçüncü kez şampiyon olmak ihtimali artık hayli zayıf

 

 
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:59.
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO
Hide Hack By vFCoders.