MWC 2015
öncesi birkaç kere sızdırılan ve geçtiğimiz hafta özellikleri açıklanan Lenovo Vibe Shot, Lenovo'nun MWC 2015 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtıldı.

Vibe Shot’ın arkasına baktığınızda, Lenovo’nun bu telefona geleneksel kompakt fotoğraf makinelerinin havasını aşıladığını göreceksiniz. Telefon yatay şekilde tutulduğunda karşıdan bakan kişi elinizde bir telefon yerine bir fotoğraf makinesi tuttuğunuzu sanabilir. 16 megapiksel kamera ve üç LED flaş fırçalanmış metal görünümlü bir şeridin üstüne yerleştirilmiş, bu şerit üstünde bir de Lenovo logosu bulunuyor. Bu şeridin dışında kalan bölüm ise camla kaplanmış.
Telefonu çevreleyen metal çerçeve önde de Gorilla Glass 3 ekran camıyla buluşuyor. 5 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran yüksek parlaklığa sahip, standın şiddetli ışığı altında bile rahat görüş sunmayı başarıyor. Bu, dışarıda da iyi performans göstereceği anlamına geliyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemcinin varlığı ortalamanın üstünde bir performans sunulacağını vadediyor. Zaten 3 GB RAM’in varlığı da bunu destekler nitelikte. Bu güçlü paketin yanında 32 GB dahili hafıza ve 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası mevcut.
İçerisindeki 2900 mAh batarya, altındaki stereo hoparlörlerve kırmızı, gri, beyaz renk seçeneklerine sahip
Lenovo Vibe Shot, Temmuz ayında 349 Dolar fiyat etiketi ile raflarda olacak.