Mehtap Gökdemir Ankara - Yasanın getirdiği bazı düzenlemeler şöyle:
-Liman, tersane, gemi bakım-onarım, gemi söküm, yat limanı gibi kıyı tesisi yönetimlerine; yönetmeliklere aykırı olarak, kendi yönetim sahaları içerisinde meydana gelen kirliliği yetkili mercilere bildirmemesi halinde 25 binTL, atıklar ve atık suların toplanması ve yönetimine ilişkin gerekli tedbirleri almamaları halinde ise 25 bin TL’den 100 binTL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.
Marmara Denizi Hidrolojik Havzası’nda ve bu havzada yer alan illerden İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin tamamında, büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde iş termin planlarını Bakanlığa sunmak ve üç yıl sonunda da ileri atık su arıtma tesislerini kurup işletmeye almak zorunda olacak.
Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında tamamlanan yapıların izlenmesinin kolaylaştırılması için bina kimlik sertifikası uygulaması getirilecek.
Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyenyerlerden, sınırları Cumhurbaşkanınca belirlenen alanlar; İstanbul ili, Şile ilçesinde Darlık ve Ömerli barajlarının yapımından etkilenen Darlık ve Esenceli mahallelerinin yeni yerleşim yerlerinin belirlenmesi için Orman Genel Müdürlüğünce orman sınırları dışına çıkarılarak tapuda Hazine adına resen tescil edilecek.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen baraj, gölet ve diğer depolama tesislerinin maksat oranları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek, değiştirilebilecek veya kaldırılabilecek.


Devami...